• GOEDKOOPSTE VAN NL
  • VOOR 15:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS!
  • 10.000 TEVREDEN KLANTEN
  • GRATIS BEZORGING VAN €50

Wat is Toner?

door Laurens Bezemer Aan March 21, 2023

Wat is Toner?

Toner is een poeder dat in printers en kopieerapparaten wordt gebruikt om afdrukken op papier te creëren. Het poeder bevat pigmenten, polymeer en een magnetisch oxide, dat ervoor zorgt dat het poeder aan het papier blijft kleven. Toner kan zowel in zwart als in kleur zijn, en wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen op het papier te creëren.

Soorten toners

Er zijn twee soorten toners: de eerste is de toner op basis van polymeren en de tweede is de toner op basis van chemisch geproduceerde kleurstoffen.

Toner op basis van polymeren is het meest gebruikelijk in printers en kopieerapparaten, omdat deze toner de neiging heeft om minder stof en vuil te veroorzaken in de machine. Dit komt omdat deze toner geen chemische kleurstoffen bevat die bij verhitting kunnen verbranden. De toner op basis van chemisch geproduceerde kleurstoffen wordt daarentegen gebruikt in laserprinters met hoge snelheid.

Werking van toner

Toner is zo samengesteld dat het tijdens het printproces elektrostatisch geladen wordt. De printer of kopieerapparaat gebruikt vervolgens een laser om een afbeelding of tekst op de drum of de fotoreceptor van het apparaat te creëren. De toner wordt dan door de drum of fotoreceptor geladen en wordt overgebracht naar het papier, waar het wordt gesmolten en blijft kleven door middel van warmte. Hierdoor ontstaat de afdruk op het papier.

Verschillen tussen toner en inkt

Er zijn een aantal verschillen tussen toner en inkt. Inkt wordt gebruikt in inkjetprinters, terwijl toner wordt gebruikt in laserprinters en kopieerapparaten. Inkt is een vloeistof, terwijl toner een droog poeder is. Inkt is goedkoper, maar toner kan meer pagina's afdrukken dan inkt.

wat is toner

 

Conclusie

Toner is een belangrijk onderdeel van de printindustrie en wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen op papier te creëren. Er zijn twee soorten toners, de toner op basis van polymeren en de toner op basis van chemisch geproduceerde kleurstoffen. Toner werkt door middel van elektrostatische lading en wordt gesmolten en blijft kleven aan het papier tijdens het printproces. Er zijn verschillen tussen toner en inkt, maar toner is over het algemeen efficiënter en geschikt voor grotere aantallen prints.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen meer inzicht te krijgen in toner en zijn functie in de printindustrie. Als u op zoek bent naar een efficiëntere en betere manier om te printen, kan toner een goede optie zijn voor uw behoeften. Het is belangrijk om de juiste soort toner te kiezen voor uw printer of kopieerapparaat, en om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid gebruikt om de beste resultaten te behalen.

Als u meer wilt weten over toner en hoe het uw printbehoeften kan verbeteren, kunt u altijd contact opnemen met een professional op dit gebied. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toner voor uw apparaat en u voorzien van de nodige informatie om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt bij het afdrukken.

TERUG NAAR BOVEN
Promo box

Iemand kocht een

Product name

info info