• GOEDKOOPSTE VAN NL
  • VOOR 15:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS!
  • 10.000 TEVREDEN KLANTEN
  • GRATIS BEZORGING VAN €50

TN2420 vs TN2410: Welke tonercartridge is de beste voor u?

door Laurens Bezemer Aan May 08, 2023

Inleiding

Wanneer u een printer of een ander type afdrukapparaat heeft, is het belangrijk om een tonercartridge te hebben die bij uw apparaat past. Er zijn verschillende tonercartridges die compatibel zijn met de meeste printers, maar het moeilijkste is om te bepalen welke tonercartridge het beste bij uw printer past.

In dit artikel zullen we de twee meest populaire tonercartridges, TN2420 en TN2410, vergelijken. We zullen bekijken wat de voordelen en nadelen van elke cartridge zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken en de beste cartridge voor u kunt kiezen.

Wat is een tonercartridge?

Een tonercartridge is een vooraf gevuld gemaakte plastic cartridge die wordt gebruikt om inkt of toner aan te brengen op een blad papier. De cartridges worden meestal verbonden met specifieke printers, waardoor diversiteit in printerfabrikant en -model applicaties geschikte keuzes maken.

Het doel van deze cartridge is de kwaliteit van de afdrukken die uw printer produceert te verhogen: goed ontworpen toners bevatten kleine korrels die tot verfijnde lijnen samensmelten in plaats van ruwe, ongelijkmatige lijnen. Ook zijn ze bedoeld om de levensduur van de printkop te verlengen door excessive "pools" of slijtage te voorkomen. De gamma TN2420- en TN2410-toners zijn een populair keuze voor printers in het huis of in kleine bedrijfsomgeving. Elke cartridge heeft zijn eigen speciale eigenschappen waardoor het belangrijk is dat je begrijpt wat jouw printer nodig heeft alvorens je overgaat op aanschaf. Laten we beginnen met elke cartridge afzonderlijk te beoordelen.

Wat is de TN2420?

De TN2420 cartridge is gemaakt door Brother en wordt gebruikt voor vele populaire Brother laserprinters, waaronder de HL-L2340DW, MFC-L2740DW en MFC-L2700DWR. Deze toner voor zwart-wit afdrukken kan zowel op basis van patches als kant-en-klare prints leveren. Het bedrijf noemt hem ook "een high yield tonercartridge" en vermeldt dat hij meer dan 2.200 pagina's kan afdrukken voor het vervangen.

TN2420 patronen bevatten polymeer kleurstoffen die hechter aan papier blijven tijdens het afdrukken. Het resultaat daarvan is heldere tekst met scherpe randjes, zelfs na vele afdruksels. Brother activeert ook geavanceerde software op de tonercartridge die bepaalt wanneer er een nieuwe gekocht moet worden. Zo weet je precies welke muur je nodig hebt als je herbestelling plaatst!

Wat is de TN2410?

De TN2410 is een tonercartridge gemaakt door Lexmark. Het is bedoeld voor gebruik in sommige laserprinters. De cartridge heeft een capaciteit van 3.000 pagina's en wordt geleverd met behulp van MicroPiezo-technologie en 2nd-gen PageWide™-elektrodeplaatmateriaal.

De TN2410 geeft uw prints helderdere lijnen, scherpe contrasten, betere kleuren en minder vervaging dan verschillende andere tonercartridges. Dit maakt het goed geschikt voor aanlagen met fotoprints die veel details vereisen of drukke documenten met grafische elementen (hedendaagse technologie).

De TN2410 produceert zwarte printpigmenten die sterk genoeg zijn om te weerstaan aan de invloeden van het milieu, waardoor de prints langer mooi blijven. Bovendien biedt de cartridgewereldwijde service ondersteuning als er problemen optreden tijdens het afdrukken, wat betekent dat je altijd op ondersteuning kunt rekenen als je ermee te maken krijgt.

Voordelen van TN2420

De TN2420 en TN2410 tonercartridges zijn twee populaire toners die worden gebruikt in veel kantooromgevingen. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te weten welke het beste is voor uw werkomgeving. Laten we eens kijken naar wat de TN2420 tonercartridge te bieden heeft.

Hogere afdrukkwaliteit

De TN2420 is een veelzijdige tonercartridge die uitstekende afdrukprestaties biedt bij een lager inktkostniveau. Het komt in een grootte van 17.5K en kan worden gebruikt op de meeste laserprinters waarvoor het is ontworpen. Het levert 100% hoge kwaliteit prints in een breed spectrum aan, doordat het zowel zwarte als kleurenprintmissies aankan met behulp van haar HY Master tonercartridge-technologie.

Het voornaamste voordeel van de TN2420 is dat hij wordt geproduceerd met extreem hoge precisie, waardoor hij zeer gedetailleerde afbeeldingen kan produceren met behoud van helderheid en scherpte. De printkwaliteit is vergelijkbaar met professionele fotoprints op inkjetprinters, dus je bent verzekerd van betrouwbare prestaties die je in staat stellen om technisch getrouwe resultaten te bereiken én sprakeloos te laten.

Daarnaast heeft de TN2420 ook andere voordelen ten opzichte van regelmatige tonercartridges die vaak door consumentencopy's worden gebruikt. De cartridge bevat geavanceerde optische schijfsysteem dat de helderheid manualiteit verbetert en de afdrukken kan automrikker maken terwijl accurate detailweergave behouden blijft - zelfs wanneer er meerdere printmissies plaatsvinden. Deze functie helpt printers bovendien om te helpen hun energieverbruik te reduceren, wat eindigend dat hun cartridges langer meegaan tussen vervanging.

Lagere kosten

De TN2420 is een tonercartridge van Brother dat geschikt is voor veel verschillende Brother-laserprinters. Deze cartridge vervangt de TN2410. Wat zijn de voordelen als je kiest voor de TN2420?

Ten eerste biedt de TN2420 een lager aankoopprijs in vergelijking met andere cartridges. Het kan storend zijn om elke keer geld te besteden aan nieuwe tonercartridges, maar door te kiezen voor de goedkopere TN2420 heb je meer waar voor je geld. Bovendien gaat de TN2420 langer mee dan andere cartridges, waardoor u minder omkoping hoeft te besteden en meer tijd bespaart hierdoor.

Ten tweede heeft de TN2420 betrouwbaardere prestaties in vergelijking met andere tonercartridges. U kunt er zeker van zijn dat uw afgedrukte documenten zo onberispelijk mogelijk worden afgedrukt dankzij de hoogwaardige afdrukkwaliteit en consistentie die wordt geleverd door dit product. Bovendien heeft het minder foute afdrukken of strepen, wat waarschijnlijk frustraties bij gebruikers voorkomt die systematisch hun afgedrukte documenten moeten herzien.

Als laatste biedt de TN2420 ook milieuvriendelijke voordelen in vergelijking met andere cartridges van Brother. Deze tonercartridge bevat minder bewerkingsstoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, wat betekent dat hij veilig is om te gebruiken en positief bijdraagt ​​aan een duurzaam milieu in plaats van extra overtollige schadelijke stoffen die naar landfills leiden - eenvoudig doorgeven aan recyclingbedrijven als ze leeg zijn!

Langer rendement

Uitgebreide versies van laserprintercartridges, zoals de TN2420, bieden een langer rendement dan veel traditionele cartridges, wat betekent dat u minder frequent een nieuwe cartridge hoeft te kopen. Deze tonercartridge heeft een afdrukkapaciteit van 8.000 pagina's, zo'n 50 procent meer dan de TN2410.

Er zijn ook veel andere voordelen die gepaard gaan met het gebruik van deze cartridge. Bijvoorbeeld, door langere tussenpozen tussen cartridgeveranderingen bespaart u op personeelskosten voor het verbruik en onderhoud van inktcartridges. U hoeft ook minder vaak cartridges te recyclen of te vervangen omdat ze eenvoudiger zijn om te repareren als ze storing krijgen.

Daarnaast biedt de TN2420 uitzonderlijke afdrukkwaliteit met scherpe en duurzame afdrukken voor documentatie die moet worden bewaard met hoge resolutiegraphics en schaduwintegratie die levensecht is. Dit kan worden verkregen zonder investeringen in duurdere high-end modellen. Bovendien produceert de TN2420 nette monochrome pagina's bij lage drukkosten omwille van het lange rendement dat hij biedt; je print dus meer pagina's per dollar ingekochte tonercartridges.

Voordelen van TN2410

Wanneer u op zoek bent naar de beste tonercartridge voor uw printer, kunt u kiezen tussen de TN2420 en de TN2410. Beide tonercartridges zijn geschikt voor een scala aan printers en bieden uitstekende prestaties.

Laten we eens kijken naar de voordelen van de TN2410. De TN2410 heeft een ruim zwart gebied voor het afdrukken van goed leesbare tekst en heldere afbeeldingen. Het heeft ook een hoge afdrukresolutie en een lange levensduur, waardoor het een betaalbare optie is.

Hogere afdruksnelheid

De TN2410 is een tonercartridge van hoge kwaliteit die, zoals de naam al aangeeft, meer toner bevat dan andere cartridges in hetzelfde formaat. Het is ontworpen om meer pagina's te kunnen afdrukken en biedt een hogere afdruksnelheid. Hiermee kan de TN2410 zes keer zoveel pagina's afdrukken met dezelfde hoeveelheid stroom. Met deze tonercartridge kun je laserprinters optimaal gebruiken om sneller resultaten te bereiken; er hoeft minder vaak vervangen te worden en je profiteert van lagere totale afdrukkosten per pagina. Daarnaast biedt het lager energieverbruik doordat minder toners nodig zijn om hetzelfde aantal pagina's te drukken.

De hoge compatibiliteit van de TN2410 betekent dat hij werkt met een breed scala aan Brother-printers, waaronder Brother HL-2070N, HL-2250DN, MFC-7860DW en nog veel meer modellen van Brother. Het is ook mogelijk oem-toners voor deze printers te gebruiken in plaats van defecte cartridges. Deze cartridges worden geleverd met een levenslange garantie*, wat betekent dat uw betrouwbare prestaties altijd garandeerd zijn. Met alle voordelen die de TN2410 u biedt, bent u verzekerd van betrouwbare prestaties voor elk type printklus!

Hoe dan ook, als u op zoek bent naar hoge capaciteit of duurdere printresultaten voor uw bedrijf of thuiskantoorinstelling, is de TN2410 het overwegen waard als optie voor uw printerlading.

* Afhankelijk van producent / distributornormen

Lagere kosten

Met de TN2410 tonercartridge kunnen gebruikers lichte laserkwaliteit afdrukken produceren. De statische lading van de toner is aangepast voor een eenvoudiger transport naar het drumsurface, waardoor het veel efficiënter en geavanceerder is dan andere toners in dezelfde prijsklasse. Dit maakt de TN2410 ideaal voor hoogvolume productieprinters, aangezien dit betekent dat minder vaak hoeven te worden bijgevuld.

Daarnaast bieden cartridges met TN2410-toner meerdere voordelen. Ten eerste werkt het materiaal zuinig met energie; zijn warmtevereisten zijn lager dan andere toners, waardoor energieverbruik kan worden verlaagd en elektriciteitskosten kunnen worden beperkt. Daarnaast kunnen cartridges met TN2410-toner gedurende meerdere jaren opgeslagen worden in hun originele verpakking, wat veel gemakkelijker is dan reguliere cartridges die periodiek moeten worden bijgevuld of vernieuwd. Dit betekent dat onderhouds- en opslagkosten kunnen worden verlaagd en gebruikers ook op lange termijn inktmaterialengeld kunnen besparen.

Langer rendement

De TN2410 biedt lagere kosten per pagina, een langer rendement en meer waar voor uw geld dan de TN2420. Het is de go-to tonercartridge als het gaat om het afdrukken van grote hoeveelheden documenten, omdat het een hoge kwaliteit en hoog rendement garandeert.

De TN2410 staat bekend om zijn lange levensduur, waardoor uw inktgoederen minder vaak hoeven te worden vervangen. Eén cartridge levert ongeveer 6500 pagina's af in standaardmodus of 12500 in dubbelzijdig afdrukken. U kunt de drukkosten daarom aanzienlijk verlagen met één tonercartridge in plaats van twee verschillende cartridges.

Bovendien garandeert de TN2410 hoogwaardige afbeeldingen met levendige resultaten die resistent zijn tegen vervaagde kleuren, wat betekent dat de toner eindeloos leverbaar is en goede resultaten blijft produceren gedurende meerdere printsessies. Met eenvoudig te vervangen onderdelen kan de drukervrijheid u helpen moeiteloos grootformaatafbeeldingen of rappe documentpagina’s af te drukken zonder problemen met overlopen of stotteren in het proces ervan.

Conclusie

De TN-2420 en TN-2410 tonercartridges zijn twee grote keuzes als het gaat om het vervangen van uw toner. Hoewel de twee cartridges qua specificaties vergelijkbaar zijn, zijn er verschillende factoren die bepalen welke het beste bij u past.

In deze rubriek gaan we verder in op de verschillen tussen beide cartridges, evenals welke het beste bij uw behoeften past.

Wat is de beste optie?

Beide tonercartridges van TN24xx-reeks van HP zijn betrouwbare printing-oplossingen. Welke u uiteindelijk kiest, is afhankelijk van het aantal afdrukken dat nodig is en welke eigenschappen op dat moment voor u het belangrijkste zijn.

De TN-2420 biedt een hogere page yield dan de TN 2410 met maximaal 2.400 pagina's per cartridge, wat betekent dat je minder vaak cartridges hoeft te vervangen. Deze bestaat ook in extra hoge opbrengstvarianten, die nog meer pagina's per maand kunnen leveren terwijl ze lagere kosten per pagina bieden.

De TN-2410 kan maximaal 1.000 pagina's per cartridge aanbieden, wat ongeveer 33 procent minder is dan de standaardopbrengsthalvering van de TN 2420. De prijs ligt hierdoor hoger en heeft meer frequente cartridgeswissels nodig voor gebruikers die veel afdrukken maken of in drukke omgevingen werken waar er regelmatig verschillende printtaaktypes voorkomen.

Als je relatief weinig prints maakt en je wilt betere beeldprints met twee keer zoveel gedetailleerdheid als de standaardoplossing voor HP Laserjet Pro M404/M405 printers, dan is de tonercartridge TNT 2410 het beste optie voor jou. Als je echter wekelijkse printspanningspieken ervaart en intensief werkzaam bent metuitvoering van printprojecten – zoals badgenprinting of grafische presentaties - dankzij de hogere page yield kan de tonercartridge TNT 2420 gemakkelijk de dag doorstaan ​​zonder vervanging en dus eindigen met lagere kosten per pagina dan de lage volume variant TNT2410 cartridge.

Wat zijn de voor- en nadelen van elke cartridge?

Beide tonercartridges, de TN2420 en de TN 2410, zijn compatibel met Brother-printers. Ze bieden verschillende kenmerken en niveaus van prestaties die u moet afwegen. Beide cartridges leveren aanzienlijke inhoud voor hun prijs en laten elkaar toe om het meeste uit uw printer te halen.

De TN 2420 kan meer pagina's afdrukken dan de TN 2410; het heeft een cartridgecapaciteit van 2200 pagina's (bij 5% bedekking) in vergelijking met 1900 pagina's (Bij 5% bedekking) voor de TN2410. Ook heeft deTN2420 een hogere printkwaliteit dan die van kleinere cartridges zoot als de TN2410, dankzij exact specifieke tonerformules waarmee foto's en andere afbeeldingen helderder worden afgedrukt.

Hoewel niemand echt echt winnaar is in vergelijking tussen beide cartridgers, de beslissing is meestal gebaseerd op wat je nodig hebt als iemand die printerinktgebruiken - zelfs als dat betekent dat je minder prints maakt of minder scherpe foto's produceert voor sommige soorten projecten. Als je een groot aantal prints maakten wilt tegen betaalbare prijzen kun je misschien beter kiezen voor de TN2420, terwijl als je minder pagina's nodig hebt zou je beter kunnne gaan naar wanderedeTN2410als umsnellere prints à la minueur wilt.

Wat zijn de kosten?

Voor een uitgebreide kijk op het kostenplaatje van TN2420 vs TN2410 toner cartridges, moet u meerdere factoren in aanmerking nemen. U zult de totale afdrukkosten moeten vergelijken bij elke cartridge, evenals de aanschafprijs. Als je veel afdrukt en een lager paginaverbruik hebt, zoek dan naar cartridges met hoge verbruikskosten en lagere afdrukkosten per pagina. Als je weinig afdrukt, zoek naar cartridges met lage verbruikskosten en hogere afdrukkosten per pagina. Hoewel TN2420 minder duur is dan TN2410 bij eerste aankoop, kan de cartridge betrouwbaarder zijn voor meerdere gebruikers door sterke prestaties bij weinig huidige inkomsten.

Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort drukwerk u regelmatig maakt. Foto's die met behulp van de printer worden gemaakt, vereisen dat cartridges van hogere kwaliteit levert beter drukwerk uit dan professionele rapportages. Zorg er daarom voor dat je alle informatie die je nodig hebt gelezen voordat je eindelijk besluit welke tonercartridge het beste bij je past!

Frequently Asked Questions

1. Wat is het verschil tussen de TN2420 en de TN2410 tonercartridge?

De belangrijkste verschillen tussen deze twee tonercartridges zijn de capaciteit en de compatibiliteit. De TN2420 heeft een hogere capaciteit en is alleen compatibel met nieuwere Brother-printers, terwijl de TN2410 een lagere capaciteit heeft en compatibel is met oudere printers.

2. Welke tonercartridge is het meest geschikt voor mijn printer?

Dit hangt af van het type printer dat u heeft en uw printbehoeften. Als u een nieuwe Brother-printer heeft, kunt u de TN2420 overwegen vanwege de hogere capaciteit. Als u een oudere printer heeft, is de TN2410 waarschijnlijk de betere keuze.

3. Wat is de levensduur van deze tonercartridges?

De levensduur van de TN2420 en TN2410 tonercartridges kan variëren, afhankelijk van factoren zoals uw printvolume en het type documenten dat u afdrukt. Over het algemeen hebben beide cartridges een lange levensduur en kunt u veel pagina's afdrukken voordat u ze moet vervangen.

4. Zijn deze tonercartridges eenvoudig te installeren?

Ja, de TN2420 en TN2410 tonercartridges zijn ontworpen voor eenvoudige installatie in uw Brother-printer. U hoeft alleen maar de oude cartridge te verwijderen en de nieuwe cartridge in te voegen volgens de instructies in de handleiding van uw printer.

5. Zijn deze tonercartridges compatibel met andere merken printers?

Nee, de TN2420 en TN2410 tonercartridges zijn alleen compatibel met Brother-printers en zijn niet ontworpen om te werken met printers van andere merken.

6. Kan ik deze tonercartridges recyclen?

Ja, zowel de TN2420 als de TN2410 tonercartridges zijn recyclebaar. U kunt ze terugsturen naar Brother of een andere recyclingdienst om ervoor te zorgen dat ze op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd.

TERUG NAAR BOVEN
Promo box

Iemand kocht een

Product name

info info