• GOEDKOOPSTE VAN NL
 • VOOR 15:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS!
 • 10.000 TEVREDEN KLANTEN
 • GRATIS BEZORGING VAN €50

Vergelijking: Originele vs. Compatibele toners en inkt

door Laurens Bezemer Aan October 04, 2023

Als het gaat om printen, is de keuze tussen originele en compatibele toners en inkt een cruciale beslissing. Dit artikel biedt een uitgebreide vergelijking van deze opties en onderzoekt de factoren die de besluitvorming beïnvloeden.

We duiken in de terminologie die wordt geassocieerd met printer cartridges en bespreken de verschillen tussen echte, compatibele en gereviseerde producten. Het artikel behandelt prijsverschillen, invloed op de printkwaliteit en mogelijke compatibiliteitsproblemen.

Het benadrukt ook het belang van het vinden van een balans tussen kostenbesparing en printkwaliteit. Aan het einde zullen lezers een grondig begrip hebben van de voor- en nadelen van originele en compatibele toners en inkt.

Belangrijkste punten

 • Echte printer inktcartridges en toners worden gemaakt door de printerfabrikant en zijn voorzien van een OEM-logo.
 • Compatibele cartridges worden gemaakt door externe bedrijven en zijn aanzienlijk goedkoper dan echte cartridges.
 • Compatibele cartridges hebben vaak dezelfde printkwaliteit als echte cartridges en overstappen op deze cartridges kan aanzienlijke besparingen opleveren.
 • Het gebruik van compatibele cartridges heeft geen invloed op printer garanties en gebruikers hebben dezelfde rechten op technische ondersteuning als gebruikers van echte cartridges.

Prijsvergelijking

Het vergelijken van prijzen is een essentieel aspect bij het nemen van een geïnformeerde beslissing bij het kiezen tussen originele en compatibele toners en inkt. Bij het vergelijken van toners en inkt is het belangrijk om het prijsverschil tussen originele toners en compatibele toners in overweging te nemen.

Compatibele cartridges zijn aanzienlijk goedkoper dan originele cartridges omdat bekende merken hogere overheadkosten hebben die worden doorberekend aan klanten. Aan de andere kant hebben compatibele fabrikanten deze overheadkosten niet, waardoor ze minder hoeven te vragen voor hun producten. Het is echter cruciaal om onderzoek te doen naar en vertrouwen te hebben in het bedrijf dat de compatibele cartridge produceert voordat u een aankoop doet. Het controleren van Trustpilot en Facebook-pagina's kan helpen om de geloofwaardigheid van het bedrijf te beoordelen.

Hoewel compatibele cartridges goedkoper zijn, hebben ze vaak dezelfde afdrukkwaliteit als originele cartridges. De perceptie leidt mensen vaak tot de overtuiging dat eigen merk cartridges een betere kwaliteit hebben, maar de kosten van compatibele cartridges liggen veel lager in vergelijking met originele cartridges. Daarom hoeft de afdrukkwaliteit niet te verminderen bij het gebruik van compatibele cartridges. Overschakelen van originele naar compatibele cartridges kan aanzienlijke besparingen opleveren zonder dat dit ten koste gaat van de afdrukkwaliteit.

Kwaliteitsvergelijking

Hoewel er percepties zijn dat eigen merk cartridges betere kwaliteit hebben, is het belangrijk om de printkwaliteit tussen originele toners en compatibele toners te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen. Om te helpen bij deze vergelijking, geeft de onderstaande tabel de belangrijkste factoren weer met betrekking tot printkwaliteit en afdrukkwaliteit voor zowel originele cartridges als compatibele cartridges:

Factor Originele Cartridges Compatibele Cartridges
Printkwaliteit Produceert scherpere tekst- en beeldkwaliteit. Kleuren zijn helderder, scherper en nauwkeuriger. Kwaliteit kan variëren. Kleuren zijn vaak onnauwkeurig en kunnen kwaliteit missen.
Paginaopbrengst Hogere paginaopbrengst, tot 20.000 pagina's. Print minder pagina's in vergelijking met originele toners. Kwaliteit en levensduur variëren.
Duurzaamheid Duurzamer en behoudt de printkwaliteit. Afdrukken met originele toners vervagen niet in de loop van de tijd. Kwaliteit en levensduur variëren voor compatibele toners.
Compatibiliteit Specifiek ontworpen voor het printermodel en papiertype. Poging om het originele tonerontwerp te repliceren. Kwaliteit en compatibiliteit kunnen variëren.

Op basis van de tabel bieden originele cartridges over het algemeen betere printkwaliteit, hogere paginaopbrengst en meer duurzaamheid in vergelijking met compatibele cartridges. Het is echter belangrijk om op te merken dat de kwaliteit en compatibiliteit van compatibele cartridges kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant. Daarom wordt het aanbevolen om onderzoek te doen en betrouwbare leveranciers te kiezen om bevredigende afdrukresultaten te garanderen.

Compatibiliteitsproblemen

Hoe ontstaan compatibiliteitsproblemen bij het gebruik van compatibele cartridges?

 1. Verschillen in Cartridge-ontwerp: Compatibele cartridges zijn gemaakt om het ontwerp van OEM-cartridges na te bootsen, maar er kunnen kleine verschillen zijn in grootte en vorm. Deze verschillen kunnen compatibiliteitsproblemen veroorzaken, zoals cartridges die niet goed passen of niet worden herkend door de printer.

 2. Firmware-updates: Printerfabrikanten brengen regelmatig firmware-updates uit om de prestaties te verbeteren en beveiligingsproblemen aan te pakken. Deze updates kunnen echter ook cartridgebeveiligingsinstellingen bevatten die het gebruik van aftermarket toners of inkt voorkomen. Dit kan leiden tot compatibiliteitsproblemen bij het gebruik van compatibele cartridges.

 3. Onjuiste plaatsing: Onjuiste plaatsing van de cartridge in de printer kan ook leiden tot compatibiliteitsproblemen. Als de cartridge niet goed uitgelijnd of bevestigd is, kan de printer deze mogelijk niet detecteren of niet goed afdrukken.

 4. Geheugenreset: In sommige gevallen moet de printer mogelijk het interne geheugen resetten om een nieuwe compatibele cartridge te herkennen. Dit kan worden gedaan door de printer uit te schakelen, alle cartridges te verwijderen en de stekker een paar minuten uit het stopcontact te halen voordat je hem weer aansluit en inschakelt.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle compatibele cartridges compatibiliteitsproblemen zullen ervaren. Dit zijn echter enkele veelvoorkomende redenen waarom dergelijke problemen kunnen ontstaan.

Extra informatie

Voor verdere details met betrekking tot de vergelijking tussen originele en compatibele toners en inkt, evenals aanvullende informatie over het kopen en gebruiken van compatibele cartridges, lees alstublieft verder.

Criteria Originele Cartridges Compatibele Cartridges
Kosten per pagina Hoger Lager
Opbrengst cartridge Hoger Lager
Levensduur cartridge Langer Korter
Printkosten Hoger Lager
Aanschafkosten printer Hoger Lager

Als het gaat om de kosten per pagina, hebben originele cartridges de neiging om hoger te zijn in vergelijking met compatibele cartridges. Dit komt omdat originele cartridges hogere initiële kosten hebben en lagere paginarendementen. Aan de andere kant hebben compatibele cartridges lagere initiële kosten en hogere paginarendementen, wat resulteert in lagere printkosten per pagina.

Wat betreft de levensduur van de cartridge hebben originele cartridges over het algemeen een langere levensduur in vergelijking met compatibele cartridges. Dit komt door de hogere kwaliteit materialen die worden gebruikt in originele cartridges, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid en levensduur.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de totale kosten van printen, inclusief de aanschafprijs van de printer zelf. Hoewel originele cartridges hogere initiële kosten kunnen hebben, kunnen de lagere printkosten per pagina met compatibele cartridges de initiële investering in de printer compenseren.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen originele en compatibele cartridges af van individuele behoeften en voorkeuren. Denk aan factoren zoals budget, printvolume en gewenste printkwaliteit bij het nemen van een beslissing.

Vergelijking van originele en compatibele toners

Bij de vergelijking tussen originele en compatibele toners is het essentieel om hun respectievelijke kwaliteit, prestaties en compatibiliteit te evalueren. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de twee:

 1. Kwaliteit:
 2. Originele tonercartridges worden vervaardigd door de oorspronkelijke fabrikant en zijn specifiek ontworpen voor het printermodel en het papiertype.
 3. Ze leveren scherpere tekst- en beeldkwaliteit, met helderdere, scherpere en nauwkeurigere kleuren.
 4. Aan de andere kant proberen compatibele tonercartridges, vervaardigd door externe bedrijven, het ontwerp van de originele toner na te bootsen.
 5. De kwaliteit en compatibiliteit van deze cartridges kunnen echter variëren, waarbij kleuren vaak onnauwkeurig zijn.

 6. Prestaties:

 7. Originele toners hebben de hoogste paginarendementen, waarbij sommige tot wel 20.000 pagina's kunnen afdrukken.
 8. Ze zijn duurzamer, behouden de afdrukkwaliteit en vervagen niet na verloop van tijd.
 9. Compatibele en gereviseerde toners daarentegen drukken vaak minder pagina's af en hun kwaliteit en levensduur kunnen variëren.

 10. Compatibiliteit:

 11. Originele tonercartridges zijn ontworpen om naadloos samen te werken met het specifieke printermodel.
 12. Het gebruik ervan heeft geen invloed op de printer garantie en gebruikers hebben dezelfde rechten op technische ondersteuning als gebruikers van originele cartridges.
 13. Er kunnen echter compatibiliteitsproblemen ontstaan ​​bij sommige printers als gevolg van cartridgebeveiligingsinstellingen of verkeerde plaatsing.
 14. In dergelijke gevallen kan een interne geheugenreset nodig zijn om de printer een nieuwe cartridge te laten herkennen.

 15. Prijs:

 16. Originele tonercartridges zijn over het algemeen duurder dan compatibele opties.
 17. Compatibele cartridges, die worden vervaardigd door externe bedrijven, hebben lagere overheadkosten, waardoor ze minder kunnen vragen.
 18. Dit prijsverschil kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor gebruikers.

Veelgestelde vragen

Wat is het gemiddelde prijsverschil tussen originele en compatibele tonercartridges?

Het gemiddelde prijsverschil tussen originele en compatibele tonercartridges varieert afhankelijk van het merk en model van de printer. Over het algemeen zijn compatibele tonercartridges echter aanzienlijk goedkoper dan originele cartridges.

Dit komt doordat compatibele cartridges worden geproduceerd door externe fabrikanten die niet dezelfde overheadkosten hebben als de originele fabrikant.

Het is belangrijk om onderzoek te doen en het vertrouwen te hebben in het bedrijf dat de compatibele cartridge produceert voordat u deze aanschaft, om zo de kwaliteit en compatibiliteit met uw printer te waarborgen.

Kan het gebruik van compatibele tonercartridges de garantie van de printer ongeldig maken?

Het gebruik van compatibele tonercartridges maakt de garantie van de printer niet ongeldig. Betrouwbare leveranciers garanderen de prestaties van hun compatibele cartridges en gebruikers hebben dezelfde rechten op technische ondersteuning als gebruikers van originele cartridges.

Echter, er kunnen compatibiliteitsproblemen ontstaan door cartridgebeveiligingsinstellingen of onjuiste plaatsing. Het is belangrijk om onderzoek te doen en vertrouwen te hebben in het bedrijf dat de compatibele cartridge produceert voordat u deze aanschaft.

Zijn er enige compatibiliteitsproblemen bij het gebruik van compatibele tonercartridges?

Er kunnen potentiële compatibiliteitsproblemen optreden bij het gebruik van compatibele tonercartridges. Deze cartridges, geproduceerd door derde partijen, proberen het ontwerp van de originele toners na te bootsen. Hierdoor kan de kwaliteit en compatibiliteit variëren.

Sommige printers hebben instellingen voor cartridgebeveiliging die compatibiliteitsproblemen kunnen veroorzaken. Daarnaast kan een verkeerde plaatsing van de cartridge ook tot problemen leiden.

Het is belangrijk om onderzoek te doen en het vertrouwen te hebben in het bedrijf dat de compatibele cartridge produceert om compatibiliteit met uw printer te waarborgen.

Zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden bij het kopen van tonercartridges?

Bij de aanschaf van tonercartridges zijn er verschillende aanvullende factoren om rekening mee te houden.

Ten eerste is het belangrijk om onderzoek te doen naar en vertrouwen te hebben in het bedrijf dat de compatibele cartridge produceert voordat je tot aanschaf overgaat. Het controleren van Trustpilot en Facebook-pagina's kan helpen om hun geloofwaardigheid te beoordelen.

Ten tweede kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan door cartridgebeveiligingsinstellingen op sommige printers, dus het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de cartridge correct wordt geplaatst en in sommige gevallen een interne geheugenreset uit te voeren.

Tot slot mag het besparen op kosten niet ten koste gaan van de afdrukkwaliteit, dus het is essentieel om betrouwbare leveranciers te kiezen met positieve klantbeoordelingen.

Hoe verhoudt de printkwaliteit van originele tonercartridges zich tot compatibele tonercartridges?

Bij het vergelijken van de printkwaliteit van originele tonercartridges met compatibele tonercartridges, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen.

Originele tonercartridges, geproduceerd door het oorspronkelijke merk, leveren scherpere tekst- en beeldkwaliteit met helderdere, scherpere en nauwkeurigere kleuren.

Aan de andere kant missen compatibele tonercartridges, geproduceerd door externe fabrikanten, vaak printkwaliteit, waarbij kleuren vaak onnauwkeurig zijn.

Het wordt aanbevolen om originele tonercartridges te kiezen voor superieure printkwaliteit en langdurige resultaten.

Conclusie

In conclusie, bij het kiezen tussen originele en compatibele toners en inkt, is het belangrijk om factoren zoals prijs, printkwaliteit en compatibiliteit in overweging te nemen.

Hoewel compatibele cartridges kostenbesparingen kunnen bieden, kunnen ze ook compatibiliteitsproblemen en mogelijk lagere printkwaliteit met zich meebrengen.

Originele cartridges daarentegen garanderen compatibiliteit en optimale printprestaties, maar tegen een hogere prijs.

Uiteindelijk hangt de beslissing af van individuele printbehoeften en prioriteiten.

TERUG NAAR BOVEN
Promo box

Iemand kocht een

Product name

info info